Počet položek: 0 0 Kč

ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den

Návštěv zoologické zahrady patří k oblíbeným volnočasovým aktivitám, které trávíme společně s dětmi. Ale nemyslete si, že do ZOO chodí jen rodiny. Najdete tu návštěvníky všech věkových kategorií, zejména nadšenců exotické flóry a fauny. Mnohým nechybí v ruce fotoaparát, v poslední době často nahrazený chytrým mobilním telefonem. Jednou z nejkrásnějších tuzemských zoologických zahrad je ta ve Zlíně, v místní části Kostelec-Lešná. Co zde všechno zažijete?

Dostupnost ZOO Zlín-Lešná a parkování 

ZOO Zlín-Lešná se nachází asi pět kilometrů od krajského města v městské části zvané Kostelec. Je poměrně dobře dostupná, a to městskou hromadnou dopravou pro nemotorizované turisty, a samozřejmě se sem dostanete i autem nebo na kole. Ze Zlína totiž až k zoologické zahradě vede cyklistická stezka a přivede vás až k hlavní vstupní bráně.

Jestliže pojedete automobilem, tak dobrou zprávou je, že parkovišť je tu hned několik. Tři z nich jsou neplacená a pak jsou zde soukromá dvě parkoviště, kde si zaplatíte 120 Kč za celodenní stání automobilu. Počítejte ovšem s tím, že v hlavní návštěvnickou sezónu, která je o letních prázdninách, se počet návštěvníků blíží k několika tisícům, tudíž najít volné místo na parkovišti zdarma nebude tak jednoduché. Jedno z parkovišť, kde neplatíte parkovné, se nachází u boční vstupní brány do ZOO. Dostanete se tam, když pojedete po silnici směrem na Lukov.

Pokud se do ZOO vydáte hromadnou dopravou, tak se nejspíš nejprve dopravíte do Zlína, na vlakové nebo autobusové nádraží. Pak byste měli přesednout na trolejbusovou linku č. 4 nebo 5, případně autobus č. 36. Nejbližší je zastávka Náměstí Práce. Nemusíte se shánět po papírových jízdenkách, protože nově lze využít v MHD ve Zlíně mobilní aplikaci FAIRTIQ. Stačí mít smartphone a aplikaci si do něho stáhnout. Ona sama vám vypočítá nejvýhodnější jízdné.

Vstupné do ZOO Zlín-Lešná

Pro návštěvu zoologické zahrady ve Zlíně si nachystejte minimálně 965 Kč na rodinné vstupné pro 2 dospělé a 2 děti. Dospělý jinak platí 237 Kč, děti do 12 let 177 Kč a od 13 let pak 237 Kč. Pro seniory vstupné vyjde na 207 Kč.

V ZOO ale nejspíš utratíte daleko více peněz. Bude to chtít nějaký suvenýr, který je možné koupit v jedné ze dvou prodejen. Jedna je u hlavní vstupní brány, druhá je u boční vstupní brány. Pořídit tu lze plyšáky, trička, ekonádobí, kalendáře, propisky a další zajímavé předměty.

Toalety jsou prakticky na každém kroku

Máte-li obavu o to, jestli nebude problém v ZOO najít WC, tak se bát opravdu nemusíte. Toalet je tu poměrně dost a jsou od sebe vzdálené přibližně půl kilometru. Hned první je u hlavní vstupní brány, další v pavilonu Yucatan, další za Tyrolským domem, pak v dolní části u pavilonu surikat, v bývalém pavilonu pro slony (nyní pro tapíry) a WC je také v dolní části ZOO, kde jsou stánky s občerstvením.

Kde se v ZOO najíte

Jestliže si s sebou na výlet neberete nic na jídlo, tak dodat energii budete moct v ZOO v mnoha stáncích s jídlem. Cestou po areálu určitě narazíte i automaty na nealko pití a stánky se zmrzlinou i ledovou tříští. Milovníky sladkého potěší chocolaterie s bohatou nabídkou čokoládových pralinek, kávou a nealko pitím. Hned vedle je restaurace. Ta je ostatně i v Tyrolském domě, který budete míjet, když k chocolaterii půjdete. A jak už bylo psáno, tak řada stánků s občerstvením je v dolní části zoologické zahrady.

Chce to pohodlnou obuv a odpočinuté nohy

Počítejte s tím, že během procházky zoologickou zahradou ve Zlíně-Lešné nachodíte okolo 5 až 6 kilometrů. Zahrada je poměrně rozsáhlá a systém prohlídky je udělán tak, že se cesta poměrně dost klikatí od jedné expozice se zvířaty k druhé. Uhnout stranou moc nelze. Malým dětem rozhodně vezměte s sebou kočárek, aby si mohly odpočinout a načerpat sílu, až půjdou třeba na Lanáček.

Ten najdete za průchodem expozice s klokany v dolní části zahrady. Vstup do něho stojí 100 Kč na osobu. Děti do 12 let musí doprovázet dospělý. S mladšími dětmi než 3 roky sem ale raději nechoďte, mohly by se tu bát. Lanové centrum neboli cesta korunami stromů se totiž nachází ve výšce od 3 do 6 metrů nad zemí. Jednotlivé atrakce jsou ale bezpečné a jištěné sítí.

Co si v ZOO rozhodně nenechat ujít

V ZOO Zlín-Lešná je spousta zajímavých zvířat. Pavilon Yucatan je ve stylu amazonského tropického pralesa. Zde je teplo a vlhko i v zimě. U zámku je pavilon s rejnoky, které si můžete sami nakrmit. Jedna miska s krmením stojí 40 Kč a obsahuje asi 3 malé kousky kalamárů. Když budete pokračovat dále, narazíte na Gora Ark, což je voliéra pro supy. Zde je i tribuna k pohodlnému posezení a pozorování ptáků, od kterých vás odděluje jen nízký plot. K

Kdo má rád žirafy, tak ty tu také nechybějí. Velkou zdejší atrakcí je stádo afrických slonů s malým slůnětem v části zvané Karibuni. Pro milovníky flóry má ZOO také jedno želízko v ohni – japonskou zahradu Mu-shi. Hned vedle ní je expozice Kerala, která vás přenese do oblasti Indie. Nad ní mají své místo pro žití tygři ussurijští. Najdete tu lanovou prolézačku pro děti.

Po dalších pár metrech na vás čeká Lanáček a poměrně dobře vybavené stánky s občerstvením, které se nacházejí v bezprostřední jeho blízkosti. Zde je i zázemí s WC a pitnou vodou, kterou si můžete zdarma načepovat do láhve. 

Až tu načerpáte nové síly, tak se vydejte na cestu zpět k hlavní bráně. Svézt se můžete i vláčkem, který zde staví. Cena jízdného pro 1 osobu stojí 60 Kč a nelze platit kartou. Když ale půjdete nahoru do kopce pěšky, potkáte kapybary, malé opičky a hlavní celebrity - párek jaguárů. 

ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893836 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893830 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893831 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893832 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893833 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893834 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893835 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893829 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893837 -
ZOO Zlín-Lešná: Cesta kolem světa za jediný den - 893838 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek
opiště kód
antispam