Procházíte oddělením zeleniny v supermarketu a přemýšlíte, jakou zeleninu do vozíku dáte? Zkuste hlávkové zelí. Je levné a je ho hodně. A nejen to.
Hlávkové zelí je výborným zdrojem vitamínů C, E a vitamínů skupiny B. Váš jídelníček si jeho přípravou obohatíte o draslík, sodík, vápník, hořčík, měď, železo, síru, jód i o vlákninu. Hlávkové zelí by mělo být v hleďáčku zájmu hlavně diabetiků, pro které je ideální zeleninou díky optimálnímu složení sacharidů.
A nyní slíbený recept na jednoduchý salát. Syrové hlávkové zelí umyjete, nakrouháte na nudličky a osolíte. Přikápnete olivový olej a kdo má rád, může přidat i ocet, možno použít i ocet balsamico. Salát nechte odpočinout, až pustí šťávu, a podávejte.
Salát z čerstvého zelí